Zaanse PVV-lijsttrekker door de politie ontslagen wegens stalking

De volgende aflevering in onze dagelijkse soapserie ‘Waarom PVV’ers niet in de gemeenteraad thuishoren’. Dit keer uit Zaandam, waar kandidaat PVV-lijsttrekker Koert Calkhoven in 2016 door de politie blijkt te zijn ontslagen omdat hij drie(!) jaar lang een vrouwe heeft gestalkt.

Samen voor ons eigen.

De vrouw kwam naar het schijnt via een datingsite in contact met Calkhoven. Toen ze het contact probeerde te verbreken, begon Calkhoven haar te stalken met telefoontjes, sms’jes en mailtjes. Ook achtervolgde hij haar met de auto.

Soms dacht ik echt, hoe weet je in hemelsnaam dat ik nu hier ben? Overal waar ik naar toe ging, dook hij op. ’s Morgens stond hij me al op te wachten bij mijn huis. Hoe hij dat deed naast zijn baan? Ik heb echt geen idee.

De vrouw deed na lang aarzelen uiteindelijk aangifte tegen Calkhoven, die daarop (hulde!) op staande voet werd ontslagen door de politie. Het OM seponeerde de zaak uiteindelijk, omdat men van mening was dat Calkhoven met zijn ontslag al voldoende gestraft was. Het OM laat wél weten dat er op zich voldoende bewijsmateriaal was om tot strafvervolging over te gaan.

Volgens de PVV in het Zaanse is er niks aan de hand. De zaak is geseponeerd, dus waar zit iedereen nu over te zeuren. Nothing to see here, move along.

Pikant detail:

In 2007 riep de PVV nog via kamervragen op om de politie tot meer daadkracht bewegen omdat die volgens de PVV tekort schoot in haar taak om slachtoffers van stalking te beschermen en om bewijs tegen stalkers te verzamelen.

Bron: Noord Hollands Dagblad