YPG verder teruggedrongen in Syrië

Door Turkije gesteunde Syrische rebellen hebben opnieuw enkele dorpen en steden in het noorden van Syrië veroverd op het YPG. Bij bombardementen van de Turkse luchtmacht zouden daarbij tenminste 15 burgers om het leven zijn gekomen. Turkije beweert dat het alle moeite doet te voorkomen dat er burgerslachtoffers vallen. Volgens Turkije zijn de doden “PKK-terroristen”.

Het wordt met de dag duidelijker dat de actie van Turkije niet zozeer gericht is tegen ISIS, als wel tegen de Koerdische militie YPG. Het wordt óók met de dag duidelijker dat de Koerden niet hoeven te rekenen op steun van de Amerikanen. Coat_of_Arms_of_Rojava

Inmiddels is het de vijfde dag van de Turkse operatie, die officieel gericht is tegen zowel ISIS als het YPG. ISIS heeft nauwelijks verzet geboden, voor zover bekend zijn er aan de kant van de islamistische jihadisten geen slachtoffers gevallen. In totaal zijn er (tenminste) 35 burgers om het leven gekomen. Aan Turkse kant zou er tot op heden slechts één slachtoffer zijn gevallen.

Bron: Associated Press