WW-maatregelen; wees niet bang, die gaan pas in op 1 juli 2014

De maatregelen die het kabinet neemt ten aanzien van de WW zijn niet van toepassing voor mensen die voor 1 juli 2014 werkloos worden. Zij houden recht op de bestaande uitkering. Dat schrijven minister van Sociale Zaken Asscher (PvdA) en staatssecretaris Klijnsma (PvdA) in een brief aan de Tweede Kamer.

In het regeerakkoord is vastgelegd dat de duur van de WW wordt teruggebracht van 38 maanden naar 24 maanden. De laatste twaalf maanden krijgen werklozen een uitkering die even hoog is als de bijstand, (nrc)

Nou, dat is me toch even een opluchting, dat je als werkloze pas in juli 2014 de klos bent! Zou mij dan niet verbazen als er voor 1 juli 2014 een gigantische groei zal zijn van het aantal werklozen. Mensen die de bui zien hangen van werkloos worden, kunnen dat dan beter in juni worden dan in juli.

En dan deze zin:

“Werk biedt immers de beste inkomenszekerheid.”

Dat was vroeger zo, ja. Tegenwoordig kun je vandaag werk hebben en morgen zonder werk zitten. Weten ze dat in Den Haag niet of zo? Of denken ze daar dat iedereen zo’n vergoeding voor zijn werk krijgt en ook zo’n leuke wachtgeldregeling heeft, met kansen voor een leuke nieuwe geldvoorziening. Wat een stelletje minkukels!