Wolf doodgereden op A28 tussen Hoogeveen en Meppel

Vanmorgen is er een dode wolf gevonden langs de A 28, wanneer dit werkelijk een wilde wolf is uit Duitsland, is dit de derde die in Nederland gesignaleerd wordt sinds de uitroeiing van begin twintigste eeuw.
Stichting Faunavisie Wildcare in Westernieland, waar de wolf is binnengebracht, bevestigt dat het om een wilde wolf gaat, maar kan nog niet zeggen of deze werkelijk wild is of een eerder in gevangenschap gezeten gedumpte wolf is.

‘Op het eerste oog lijkt het een wild exemplaar’, vertelt Lollinga (stichting Fauna Wildcare). ‘Hij kan vanuit Duitsland deze kant zijn opgekomen. Maar sinds 1 januari is ook de nieuwe Natuurwet van kracht. Op de positieflijst staan dieren die mensen mogen houden en de wolf staat daar niet bij. Als je wel een wolf in huis hebt, kun je een flinke boete verwachten. Het kan dus ook zijn dat dit dier gedumpt is.’

In het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC), dat verbonden is aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht gaan ze een dna-profiel van de wolf maken. Daaruit kan worden afgeleid of de wolf werkelijk afkomstig is uit de wolvenpopulatie in Duitsland.

(bron)