WK voetbal in Nederland; pfoeh, die dans zijn we mooi ontsprongen

Balkenende IV had geen idee wat WK zou kosten

De poging tot het naar Nederland en België halen van één van de wereldkampioenschappen in 2018 of 2022 werd uitgebreid gesteund door het kabinet-Balkenende IV. De toenmalige regering had echter geen idee hoeveel een WK zou kosten, zo blijkt uit e-mailverkeer tussen negen tussen ambtenaren van negen ministeries.

‘Financieel drama bespaard’
Nederland werd daardoor misschien wel een financieel drama bespaard, zo blijkt uit de mails, die in handen zijn gekomen van RTL. De kostenramingen voor het evenement waren bepaald niet sterk onderbouwd. Toen de ministerraad op 16 april 2010 instemde met WK-kandidatuur, waren de kosten en baten van een WK in Nederland nog zeer onduidelijk.

Het is toch ongeloofelijk!!!!!! Ik was er al bang voor en hoopte zooooooo dat ‘wij’ het niet zouden krijgen. Maar dit is echt tenhemelschreiend. Mij is geleerd dat je af moet blijven van dingen waar je niks van weet. Overlaten aan degenen die er verstand van hebben. Maar blijkbaar denkt een regering/kabinet dat ze alles weten en kunnen doen. Uiteraard voor ónze rekening!

Wij hadden met zijn allen dus een FIFA feestje mogen bekostigen dat 300 miljoen of misschien 900 miljoen of wel meer (?) had mogen kosten. Nogmaals, betaald door óns, hè? Want de regering heeft alleen ons geld om uit te geven.