Wilders wil benoeming Minister van Justitie tegenhouden + Update

Wilders wil de benoeming van Ferdinand Grapperhaus tot Minister van Justitie tegenhouden. Volgens de fascistenleider is Grapperhaus ‘een gevaar voor de nationale veiligheid’.

Grapperhaus heeft zich de woede van Wilders op de hals gehaald door in 2015 in een blog te schrijven dat je jihadisten hun staatsburgerschap niet moet ontnemen, maar moet proberen ze te reïntegreren in de maatschappij. Valt wat voor te zeggen, zou je denken – alleen al omdat niemand zit te wachten op een contingent agressieve jonge mannen die niets meer te verliezen hebben – maar in de ogen van Wilders staat dit blijkbaar vrijwel gelijk aan landverraad.

Grapperhaus blijft natuurlijk een opportunistische CDA’er en heeft inmiddels aangegeven dat hij ‘als bewindspersoon een andere rol heeft dan als privépersoon’.

Voor Wilders is dat dus niet voldoende. Die wil vanavond nog in de Tweede Kamer debatteren over de benoeming van Grapperhaus. Of dat er ook daadwerkelijk van komt is twijfelachtig, vermoedelijk staat Wilders alleen in zijn eis.

Grapperhaus heeft zich in het verleden weinig vleiend uitgelaten over Wilders. Uiteraard ontkent de PVV-leider dat die uitlatingen een reden zijn Grapperhaus te willen weren uit het nieuwe kabinet.

Bron: RTL

Update: Wilders krijgt alleen steun van – je verwacht het niet – de FvD. De rest van de Tweede Kamer heeft het wel gehad met de capriolen van de fascistenleider.