Wilders treedt in de voetsporen van de apartheidspolitiek van Israël en Zuid-Afrika

Een rondje langs de bekende nieuw-rechtse fora brengt geen verrassende nieuwe inzichten rond het nieuws over het AIVD-onderzoek naar Geert Wilders. De verontwaardiging gaat niet verder dan “meten met twee maten”, “grotesk” en de eenentwintigste eeuwse dooddoener “vrijheid wordt de mond gesnoerd”. Het rechtse ‘mens-erger-je-niet’-en roept “moord op de vrijheid” en stelt de loyaliteit van andere politici ter discussie. Uiteraard nemen de roeptoeters van rechts Kamervoorzitter Khadija Arib in het vizier, want hoe kun je met twee paspoorten loyaal zijn aan de Nederlandse staat? Wilders zelf spreekt van een complot van de elite en de rechterlijke macht, “waar wij op 15 maart mee gaan afrekenen”.

Het is onbekend of het AIVD-onderzoek van 2009-2010 naar de Israëlische contacten van Wilders, waar De Volkskrant op 2 december mee opende, iets heeft opgeleverd. Het zijn vooral de nauwe banden die de PVV-leider heeft met Israëlische politici, militairen en diplomaten, die de belangstelling wekken. Ook een aantal PVV-medewerkers en -politici onderhoudt contacten met de Israëlische overheid en de geheime dienst Mossad.

De bekendste is Gidi Markuszower, ondernemer uit Amstelveen en senator voor de PVV. In 2010 krijgt minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin een brief van de AIVD waarin staat dat Markuszower “een risico is voor de integriteit van Nederland” vanwege zijn contacten met een buitenlandse geheime dienst. Er is geen twijfel over dat hiermee de Mossad wordt bedoeld.

Toen Wilders onafhankelijk Kamerlid werd, was zijn eerste beleidsmedewerker Elliott Wagschal, die rechtstreeks van de Israëlische ambassade in Den Haag afkomstig was. Wilders liep daar zo vaak naar binnen dat hij de aandacht trok van de AIVD. De Telegraaf meldde dat al in 2007. Bovendien liet een oud-topambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan Vrij Nederland-journalist Emile Fallaux weten dat de internationale veiligheidsdirectie van Buitenlandse Zaken “ongeveer een formatieplaats nodig had voor het beantwoorden van (soms zeer gedetailleerde) vragen van Wilders over met name het Midden-Oosten. Hoewel we dat niet echt konden bewijzen, was het duidelijk dat hij veel vragen toegespeeld kreeg van de Israëlische ambassade.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak