Wilders opgepakt in Venlo

De politie in Limburg heeft vannacht in Venlo een ongeveer 50-jarige man opgepakt die beweerde Geert Wilders te zijn. Aldus verklaarde een woordvoerder van de politie voor Radio Limburg. De man hield zich enkele dagen geleden op bij het geboortehuis van Wilders, maar ging er op een scooter vandoor toen wijkbewoners hem aanklampten voor een handtekening.

Een paar dagen later dook de vermeende Wilders op in een restaurant in de binnenstad en verliet dat zonder te betalen met de mededeling: Stuur de rekening maar naar het Ministerie van Asiel. De restauranthouder deed aangifte nadat hem was gebleken dat een dergelijk ministerie niet bestond.

Toen de man vanochtend rond kwart voor tien in een plaatselijke tweedehandsboekwinkel vroeg naar ‘Mijn Strijd’ belde de antiquair de politie die hem inrekende. De man, die volgens ooggetuigen sprekend lijkt op de politicus, bood geen verzet. Volgens de boekhandelaar bleef hij ook tegen de politie volhouden dat hij Geert Wilders was. Tegen de boekhandelaar zou de vermeende Wilders hebben gezegd: Jij hebt de verkeerde boeken, ik wil stripboeken.

Desgevraagd wilde de vermeende echte Geert Wilders geen commentaar geven. Wel liet een partijgenoot in een tweet weten: Een echte Geert Wilders leest geen boeken, zijn rekeningen worden door zijn assistenten betaald uit buitenlandse fondsen. Daar merkt niemand iets van, dat gebeurt ongezien..
wilders met tulbandIn Venlo verzamelden zich een uur na de aanhouding een tiental aanhangers van de politicus bij het politiebureau. Zij eisten zijn vrijlating en riepen Geert-je-vrij en Nep-po-li-tie. Toen de man die beweert Wilders te zijn om 12 uur naar buiten kwam, waren de aanhangers verdwenen om koffie te gaan drinken. Een woordvoerder van de politie verklaarde tegenover ons dat ze niet konden bewijzen dat de man niet Geert Wilders was, daar de man geen identiteitsbewijs bij zich had en bij zijn verhaal bleef. Ze hadden hem graag een boete willen geven voor identiteitsfraude, maar besloten de man te laten gaan toen de demonstranten waren vertrokken. We wilden snel van hem af. Dat gedoe moeten we hier niet hebben in Venlo. Nepnieuws is zo verspreid en straks zitten wij met de brokken. Daarom hebben we hem een tulband opgezet en hem in de trein naar Den Haag geduwd. Daar wilde hij heen.

Of de man zich nog in de residentie ophoudt is onbekend. Gevreesd wordt daar dat hij binnenkort het Torentje zal proberen binnen te komen. De politie in Den Haag heeft extra agenten ingezet bij het Binnenhof en beweert dat de minister-president geen gevaar loopt.

De PVV zal vanmiddag de minister van Veiligheid & Justitie om opheldering vragen. Volgens Martin Bosma van de PVV moet ook een Tweede Wilders een kans krijgen; hoe meer hoe beter… Hier blijkt uit hoe enorm populair onze leider is. Hij zegt dat de berichtgeving over de zaak demoniserend is. Volgens hem heeft de man in Venlo wel degelijk betaald en zei hij: Met de groeten van het Ministerie van Lege Zakken. Bosma eist beveiliging voor Wilders Twee en stelt voor de man als dubbelganger in te zetten om de echte Wilders te ontlasten.

Vanavond zal Een-Vandaag aandacht aan de zaak besteden. Het actualiteitenprogramma zegt over opnamen te beschikken die bewijzen dat de arrestatie van Wilders in Venlo een verkiezingsstunt was en dat de politie al snel begreep dat er niets aan de hand was. Enkel om de rust te bewaren is Wilders toen voor zijn eigen veiligheid enkele uren binnengehouden. Of het de echte Wilders was en waar zijn beveiligers zich ophielden, daarover wilde het programma geen uitspraak doen. Een programmamedewerker: Er is al zoveel fake-nieuws, daar doen wij niet aan mee.

Wilders tweette enkele dagen geleden dat Venlo de pot op kan. Ze zouden daar met carnaval het bier verdunnen. Of dat iets met de zaak te maken heeft kon niemand in Venlo bevestigen. Een columnist schreef over het bierverdunningsschandaal in de Limburger: De pot op, dat gaan we zeker doen. Massaal. Onze poep is met carnaval wat dun, we zullen hem een flesje sturen, heeft hij ook nog een beetje carnaval..

De PVV heeft de columnist aangeklaagd. Martin Bosma: Vrijheid van meningsuiting is prima, maar dit gaat toch echt een grens over. Het is smakeloos en bewijst maar eens weer hoe de elite omgaat met de bezorgde burger.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.