Wilders ook dit jaar weer verkozen tot Nazi van het jaar

Jawel, hij is het weer geworden. Want het gaat al vijftien jaar over niets anders dan ‘problemen benoemen’, nietwaar? En dan gaat het dus niet om problemen in het echte leven, maar slechts om problemen die leven in hoofden van nazi’s, want dat levert stemmen op. Nazi-stemmen.

In de Verenigde Staten wees men Donald Trump er al op dat het uitverkozen worden tot Person of the Year door Time Magazine niet noodzakelijkerwijze een compliment is. Immers, weet u wie er in de jaren dertig óók Person of the Year werd? Juist.

Op deze foto kunnen we trouwens aan het lichte plekje op de epaulet van zijn rechterschouder zien dat Wilders waarschijnlijk iets gemeen heeft met die andere Persoon van het Jaar, namelijk dat hij het tijdens zijn militaire dienst wellicht helemaal tot korporaal geschopt heeft. En dat voor iemand die ‘niets met gezag’ had. Nee, niet als het op hem uitgeoefend werd. Zo’n kutventje dat niets weet en van niemand iets aanneemt. Maar dan later wel zelf iedereen rond willen commanderen natuurlijk.

Maar de vraag die men als lid van het EenVandaag panel dus voorgeschoteld krijgt is:

“Beste deelnemer, Wat zijn voor u de belangrijkste momenten van het politieke jaar 2016? En ongeacht uw politieke voorkeur of stemgedrag, welke politicus vond u dit jaar de beste?”

Met de formulering ‘ongeacht uw politieke voorkeur of stemgedrag’ wordt gegarandeerd dat niet alleen de PVV-stemmers op Wilders stemmen, maar ook de miljoenen “Ik Stem geen PVV Maar…” zeggers. Dus ook de kast-NSB’ers zeg maar. Die in 1945 eigenlijk toch weer tegen waren, maar in 1940 voor de zekerheid vóór.

Godzijdank hebben we geen districtenstelsel in dit land, wat wel ooit het geval zou zijn geweest als het aan D66 gelegen had.