Wilders, Le Pen en Petry gaan helemaal niets leiden

Geert Wilders en Marine le Pen, de op hun conferentie te Koblenz zelfbenoemde leiders (tesamen met Frauke Petry van de eufemistisch genaamde Alternative für Deutschland) van het nieuwe Europa hebben hetzelfde probleem: hun aanhang vormt weliswaar een grote groep in ieders land, maar uiteindelijk is er een nog veel grotere groep die hen absoluut níet aan de macht wil zien, en die groepen hebben in beide landen gelukkig de mogelijkheid om hen buiten de regering te houden.

Wilders via de benodigde coalitievorming, die onmogelijk is geworden als althans de VVD niet voor DE afgang van de eeuw wil gaan door op hun woord terug te komen, en Marine Le Pen niet door het getrapte kiessysteem in Frankijk, waardoor ze weliswaar vrij zeker de eerste ronde zal winnen, maar bij de tweede zal verliezen als gevolg van de weerzin die extreem-rechtse types zoals zij nu eenmaal onvermijdelijk oproepen.

In tegenstelling tot wat deze types dan onveranderlijk krijsen is dit niet ondemocratisch. De samenleving beslist dan gewoon dat we niet de kant op willen die deze minderheid wil, punt uit. Want hoe groot hun waffel ook over de Nieuwe Leiders van Europa, er is nog altijd een meerderheid die dergelijk fascistisch en racistisch tuig met geen stok wil aanraken (alhoewel…). Wen er maar aan.

Wilders moet trouwens eerst maar eens leren om zijn teampje van circa tien man fatsoenlijk te leiden zonder rechtszaken aan zijn broek te krijgen wegens onbehoorlijk werkgeverschap. De man heeft nog nooit ook maar iets fatsoenlijk geleid. Dictaten opleggen, mensen manipuleren en vernederen, dàt kan hij, is inmiddels uit meerdere boekjes die open gedaan zijn over de interne gang van zaken bij de PVV gebleken. Normale communicatie met het sujet is volslagen onmogelijk, weet inmiddels iedereen die hem in de Kamer bezig gezien heeft.

En hoezo zouden deze zogenaamde nieuwe leiders leiders van Europa zijn? Als datgene wat ze het liefste willen hebben een ‘soeverein’ land is? Een eigen stukje grond met lijntjes erom heen, waar ze ongehinderd door een fris oordeel van buitenaf hun eigen asociale dan wel wansmakelijke tradities als Zwarte Piet, ganzetrekken, varkensmeppen, foie gras vreten of koekoeksklokken aan de muur hangen en wat dies meer zij willen kunnen uitvoeren, ook al kotst de rest van de wereld erop. En natuurlijk moslims die er vooral ook als moslims uitzien, dat wil zeggen zwart of bruin, buiten de deur houden, want onze joods-christelijke cultuur. Iets waar de voorouders van dit weerzinwekkend drietal 80 jaar geleden waarschijnlijk nog niets van moesten hebben, dat joodse in die cultuur.

Ze zullen zich ongetwijfeld gesterkt voelen door de met behulp van Poetin en de FBI gekaapte overwinning van domrechts in de Verenigde Staten, maar zover is het hier vooralsnog niet. De grote opkomst bij de diverse Women’s Marches vandaag geeft bovendien hoop dat er wereldwijd nog steeds wel degelijk zeer grote weerstand bestaat tegen dergelijke extremistische politieke bewegingen.