Wilders gaat als een speer

Geert Wilders leidt met voorsprong op een achtervolgende groep in de polls en hij loopt uit. Een steuntje in de rug kreeg hij afgelopen week van twee moslimbroeders, de Parijse broers Kouachi. Deze progressie van de PVV vervult politiek Den Haag met afschuw in het zicht van de Statenverkiezingen. De MSM moeten daarom de toetsenborden oppoetsen om fris en fruitig Wilders aan gort te schrijven. Redacteur Ina spendeerde er een bericht aan.

Wilders was niet meer nodig, zo analyseerde chef Jeroen S. een klein jaar geleden:

Inmiddels is de volledige Nederlandse politiek naar knetterrechts opgeschoven en hebben we geen NSB vlaggen meer nodig om asielzoekers en minderheden te naaien. Lodewijk Asscher (PvdA) die stempelt die “M” eigenhandig wel even in je Ausweis. En voor neoliberale afbraak van sociale rechten heeft de VVD tegenwoordig voldoende aan PvdA en andere sociaal bewogen dwangarbeidersclubjes. Oorlog voeren kunnen ze met GroenLinks.

Toch is de knetterrechtse koers niet voldoende om Wilders klein te krijgen. Waarom zou je op een surrogaat stemmen, als de originele haatzaaier nog steeds meedraait? Maar hij is ook doorgedraaid volgens traditioneel rechts, want zijn populisme is niet meer consistent rechts. Hij zwabbert op enkele punten. De gevolgen heb ik begin dit jaar beschreven. Wilders moet daarom kapot. Na DDS, TPO, GS en consorten gooien de MSM dus nu ook opeens volop drek naar hem.