Wil-niks over de hekel gehaald door Moszkowicz

Geert Wil-niks is een fraaie typering door Bram Moszkowicz.

“De PVV wil niets. Hun leider heet: Geert Wil-niks.” Volgens Moszkowicz, die in het verleden Wilders als advocaat verdedigde in diens rechtszaak, is de PVV een linkse partij, waar VNL een klassiek-liberale, rechtse partij is.
(Sp!ts)

Wilders wil natuurlijk wel van alles, maar zijn politieke denkbeelden zijn luchtballonnen. De islam met anderhalf miljard aanhangers is niet door Wilders noch door Nederland te beteugelen. En Nederland als handelsnatie bij uitstek uit de EU zou een ramp zijn. In die zin kan Wilders niets en wil hij dus eigenlijk niets.

Maar VNL vergist zich dat de Wilders-aanhang grosso modo een economisch rechts beleid wil. De PVV-stemmer die in de supermarkt in een andere rij gaat staan wanneer die een caissière met een hoofddoekje ziet, is weliswaar een achterlijke haatdrager maar niet tegen afbraak van sociale voorzieningen. Hij of zij wil fatsoenlijke zorg wanneer dat nodig is en fatsoenlijke oudedagsvoorzieningen. Die belooft Wilders dan ook, hoewel je niet veel waarde aan zijn beloften kunt hechten.

Overigens doet Moszkowicz dezelfde domme, onmogelijke beloften als Wil-niks op de gebieden van immigratie en EU.