Wiebes – Poldertaliban gaat boven milieuwensen

large_481182Tegenwoordig hoor ik alleen maar mensen roepen dat ‘die moslims’ zo gevaarlijk zijn. Terwijl ik daar in Nederland zo weinig van merk. De moslims die ik ken, zijn aardige, welgemanierde mensen. Maar dan hoor ik van andere mensen weer, dat er ze me wel eens mee zullen nemen naar wijken waar van die groepen jongeren lopen die mij wel even van mijn telefoon af zullen helpen. Uiteraard zijn die jongeren van buitenlandse komaf. Want Nederlandse jongeren doen zoiets niet. Nee, natuurlijk niet joh, dat zijn allemaal brave Hendrikken. Zie het nieuws van de laatste tijd over de moslim- en AZC-kritiek. Maar goed, daar gaat het hier dus niet om. Maar ik wil even een situatie schetsen die door heel veel Nederlanders gesteund wordt, buitenlander – of op zijn minst van buitenlandse afkomst, ook al is het 4 generaties geleden – is slecht.

Laten we het eens even over onze christelijke mede-Nederlanders hebben. Onze Poldertaliban zoals ik ze soms noem als ze weer eens zeer christelijke *kuch* – dus niet – gedachten uiten.

Er moeten mensen gepaaid worden, want Wilders krijgt te veel virtuele stemmen. Virtueel ja, want het zijn gemanipuleerde peilingen, gemanipuleerd door de suggestieve vragen die door de politieke partijen zelf worden aangedragen, want zij betalen De Hond elke keer weer voor zijn ‘onderzoeken’. De vragen zijn suggestief en vaak is er geen normaal antwoord bij. Zo’n beetje als; als je ooit dood gaat, wil je dan gevierendeeld of geradbraakt worden. Om verder te gaan moet je een antwoord geven. Ik weet dit, omdat ik ooit een tijdje aan die onzin heb meegedaan om te zien wat het was. Je kunt tenslotte pas over iets oordelen als je er meer van weet, toch?

Maar nu weer even terug naar de christelijken in ons land, zij drukken een stempel op de politiek en dat is voor ons blijkbaar heel normaal (terwijl de fakkels en hooivorken gepakt worden als het woord ‘sharia’ valt). Ik heb niks tegen christelijke waarden, zolang ze positief en menslievend zijn. Maar dat is vaak niet helemaal het geval bij christelijken. Kees van der Staaij (SGP) die zich een breuk lacht om de ‘grap’ van Leon de Winter over Palestijnen en onvruchtbaar makend drinkwater. Mirjam Sterk, ooit politica van het CDA, wilde alle Roma deporteren, want lastig, of zo. Dat kabinet waar we toen nog van schrokken, zo bruin was het.

Staatssecretaris Wiebes zoekt steun voor al zijn belastingplannen die in december door de Eerste Kamer bekeken worden en waar de regering daar nog de nodige steun moet regelen. Hij had twee keuzes: of de mensen die voor een beter milieu zijn plezieren, of de mensen met kinderen en een kostverdiener plezieren. En jaaaaaa, dat was de trigger voor de Poldertaliban!!! Want, vrouw hoort thuis, baren en kinderen opvoeden, achter dat aanrecht, niks emancipatie. En Wiebes? Wiebes vindt dat nu ook. 

Ik ben niet tegen belastingverlichting voor gewone mensen, helemaal niet. Maar heb wel problemen als het vanwege geloofsovertuiging is, want voor mij mag en moet geloof niets met politiek te maken hebben. Voor we het weten moeten alle vrouwen weer stoppen met werken als ze trouwen en kinderen baren, zoals vroeger het geval was (oké, overdreven reactie à la PVV modus weer uit).

Overigens is dit een dubbele klap voor het milieu, want weet jij hoeveel mensen vervuilen? Bergen luiers (per baby ca 500-600 kg afval per jaar), poep, eten, als ze groter worden; een brommer, een auto, een huis met verwarming, eten en nog meer mensen. Tel maar op. Maar ja, ik heb de VVD er nog nooit op kunnen betrappen dat ze aan het milieu of de toekomst denken.