Wereld Vluchtelingen Dag in Amsterdam

Vanmiddag, op Wereld Vluchtelingen Dag, heeft een groep betrokken mensen de doorgang van een brug in Amsterdam geblokkeerd met meerdere banners die stellen dat vluchtelingen welkom zijn, die vrijheid van beweging voor iedereen eisen, en de zeer problematische situatie van vluchtelingen in Nederland en elders in Europa benadrukken.
Deze actie blokkeerde de stroom van talloze rondvaartboten op de grachten van Amsterdam. Door de toeristische industrie een moment te verstoren wil de groep economische druk uitoefenen op de Nederlandse overheid en de gemeente Amsterdam om het immigratiebeleid radicaal te veranderen.

We verkeren momenteel in de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Sinds begin dit jaar zijn minstens 1800 vluchtelingen op de Middellandse Zee verdronken in hun zoektocht naar een veilig leven, een fundamenteel mensenrecht. De grenzen zitten echter potdicht voor iedereen die probeert de barre omstandigheden in hun land van herkomst te ontsnappen. Terwijl deze omstandigheden vaak ook nog eens gelinkt kunnen worden aan het Europese kolonialisme. Europa blijft verder investeren in de militarisering en de operaties van Frontex, met vele doden tot gevolg. Daartegenover staan de grenzen ​​wijd open voor iedereen die zich het toeristische paradijs Amsterdam kan veroorloven met haar luxe hotels en winkelcentra.
(lees verder bij de bron)