Wekenlange gijzeling Diallo in isolatie wordt keer op keer verlengd

Enkele dagen geleden sprak Occupy voor het laatst, via de telefoon, met Diallo (hierboven op de foto in vrijheid verblijvende). Diallo zit nog steeds in de isoleercel. Hij mag in de voormiddag van 10.00 uur tot 12.00 uur op de gang van de afdeling waar hij eerst zat en nog een keer van 14.00 uur tot 16.00 uur. Hij leeft in algehele isolatie en mag absoluut met niemand in contact komen. Zo brengt hij al zijn tijd in afzondering van iedereen door. Totale eenzaamheid.

Een psychologe heeft met hem gesproken op 11-2-2014 en toen heeft Diallo aangegeven dat hij gek wordt van de isoleercel maar de psychologe heeft hem gezegd dat zij daartegen niets kan ondernemen.

Op 12-2-2014 heeft iemand van de bezoekgroep voor het laatst Diallo bezocht. 
Hij vertelde dat hij op 21-1-2014 geboeid en onder begeleiding van 4 bewakers naar Schiphol gebracht is. Op vlieghaven Charles de Gaulle werd hij op het vliegtuig naar Conakry gebracht. In het vliegtuig zaten al passagiers. Diallo heeft geroepen dat hij niet uitgezet wilde worden. De passagiers zijn luidkeels gaan protesteren. Een bewaker heeft daarop Diallo’s keel dichtgeknepen, een andere bewaker probeerde zijn mond af te dekken. De passagiers zijn het gebeuren gaan filmen. De bewakers hebben daarop Diallo’s keel losgelaten en zijn op zijn onderbenen en voeten gaan schoppen. Passagiers zijn ook dat gaan filmen. Toen is de politie gekomen en heeft Diallo en zijn bewakers van het vliegtuig gehaald. Zij zijn toen in een auto/ busje gaan zitten dat op het vliegveld stond. Diallo zat tussen twee bewakers in, eentje zat voor hem en een achter hem. Na een uur zijn ze op een vliegtuig gestapt en teruggebracht naar Schiphol. Diallo kon een paar dagen alleen maar water drinken en kon niet eten. Hij heeft een dokter gezien voor zijn keel en verwondingen aan zijn benen maar de dokter heeft tegen Diallo gezegd dat het allemaal niet erg was.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Occupy Rotterdam