Website tegen DT&V verhuisd wegens censuurpoging

emmagoldmancitaatVanaf maandag 6 maart, verhuist de website https://stopdtenv.nl naar deze locatie, namelijk: https://stopdtenv.noblogs.org/.
Het e-mail adres info@stopdtenv.nl komt te vervallen. We zijn vanaf heden bereikbaar op stopdtenv@riseup.net.

Reden voor deze verhuizing is de zoveelste poging tot censuur op verzet tegen het migratiebeleid van Nederland en Fort Europa. De host van https://stopdtenv.nl, Contrast, ontving afgelopen week een sommatie van landsadvocaat S.M. Kingma van kantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, gevestigd Bezuidenhoutseweg 57, Den Haag. Het ging over de pagina https://stopdtenv.nl/dtv-de-mensen/ waarin namen en foto’s van medewerkers van de deportatiedienst DT&V opgenomen zijn, sommige voorzien van facebookpages of twitteraccounts. De informatie is afkomstig van publieke bronnen op het internet.

Namens de staat werd gesommeerd “de persoonsgegevens van de DT&V-medewerkers van de website te (doen) verwijderen en verwijderd te houden” (…) of anders “de NAW-gegevens te doen toekomen van de websitehouder(s) c.q.websitebeheerder(s).”
Met de verhuizing willen we voorkomen dat webhost Contrast verwikkeld raakt in nodeloze kostbare en tijdrovende procedures en tegelijk de betreffende inhoud online beschikbaar houden.

Immers, dit is de zoveelste keer dat kritiek op het migratiebeleid monddood, en het aanwijzen van verantwoordelijken onmogelijk dreigt te worden gemaakt. En in bredere context: de zoveelste keer dat meningsuitingen die tegen het heersende rechtse law en order grenzen dicht discours ingaan, waarvan in de eerste plaats migranten, mensen met een migrantenachtergrond en vluchtelingen het slachtoffer worden.

Zie verder bij Stop DT&V