We hadden dus volledig gelijk; Rob van Daal is een laffe racistische klootzak

Rob van Daal en zijn producer Manfred Jongenelis hebben willens en wetens het racistische liedje Oh Sylvana op plaat gezet. Geld en racisme waren de drijfveer.

De Brabantse zanger wist naar eigen zeggen dat er trammelant van ging komen, maar hij ging toch overstag omdat het volgens zijn producer publiciteit zou opleveren. Bovendien was het nummer “een unieke kans om voor het Nederlandse volk op te komen”, zegt producer Manfred Jongenelis in het dagblad.

Ze zetten daarmee een inwoner uit Kudelstaart aan tot het maken van een afgrijselijk filmpje. De paniek sloeg toe bij Manfred en Rob en ze kwamen met een flut verhaal.

De zanger vertelt dat alles volgens plan verliep, totdat iemand een filmpje op internet plaatste waarin te zien is dat Sylvana Simons wordt opgeknoopt aan een boom. Van Daal was bang dat ze hem zouden koppelen aan het filmpje. Desondanks blijft hij het nummer zingen, omdat de mensen volgens hem erom vragen.

Het erge is dat dit soort domme racisten niets leren en gewoon doorgaan.

Hij staat nog steeds achter het liedje en zingt het elk optreden. Gewoon een ludiek liedje. Net als destijds Den Uyl in in den olie van Vader Abraham en Boer Koekoek. ,,Met één groot verschil: toen had je radio en tv. Nu heb je sociale media.”

Zoals wij direct al constateerden een laffe racistische klootzak.

(bronnen NOS en BNstem)