Wat brengt Joden in beweging? De vraag: ”wie is een Jood”, maar niet wat dat inhoudt

Critici van de Israelische politiek worden vaak doodgegooid met de uitspraak dat ”legitieme kritiek natuurlijk geoorloofd is”, maar dat Israel unfair wordt behandeld. Het zou strenger worden aangepakt dan andere landen en heftiger worden bekritiseerd. Het antwoord aan dit verwijt is altijd: vertel dan nu eens wat voor kritiek op Israel dan wel geoorloofd is. Maar helaas, daarna blijft het altijd angstvallig stil.
Behalve nu.
Ditmaal is er eindelijk een heel duidelijk antwoord gekomen op de vraag wat geoorloofde kritiek is. Het is kritiek van Joden zelf. Heel heftige kritiek zelfs. De krantenkoppen vertellen ons dat er zelfs niet minder dan een ”scheuring” dreigt in de Joodse wereld.
Wat is het dat die heftige kritiek opwekt en dreigt de Joodse wereld te verscheuren? Het feit dat Israel al 50 jaar een paar miljoen Palestijnen bezet houdt ? Dat het in Gaza bijna twee miljoen Palestijnen al tien jaar gevangen houdt in een onmenselijke blokkade? Dat het met een frequentie van 1 a 2 per week Palestijnse jongens en meisjes doodschiet, al of niet in het bezit van een mes? Dat het nederzettingen sticht op grond die volgens het internationaal recht helemaal niet van Israel is?
Dat het sinds het jaar 2000 minimaal zo’n 13.000 Palestijnen heeft gedood (statistiek van B’tselem)?

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist