Ik walg van dit soort ‘christenen’

In reactie op Televisiedominee: burgeroorlog als Trump wordt afgezet

Van 1963-1966 en 1989-2001 heb ik met dit soort bekrompen, extreem rechtse, op Amerikaanse leest geschoeide ‘geesten’ te maken gehad  en in die kringen een ander geluid laten horen, hetgeen ik nu al lang als verloren moeite beschouw. Doorgaans zijn/waren het niet de meest intelligente broeders en zusters.

In de sixties maakten velen, waaronder ik ook (dienstweigeraar), zich grote zorgen over de Amerikaanse expansiepolitiek, vooral wat de totaal zinloze Vietnam oorlog betrof.

In de seventies sprak ik er over met fundamentalistsich christelijke Amerikaanse GI’s  in Amsterdam en vroeg ze waarom ze geen asiel hadden gezocht in Zweden. Ze geloofden in de slogan God On Our Side, verder commentaar dus overbodig.