Walen bijna akkoord met CETA

De Belgische federale regering heeft helaas tóch overeenstemming bereikt met de deelstaat Wallonië over het vrijhandelsverdrag CETA.
Althans binnen het overlegcomité, het Vlaamse en Waalse parlement moeten nog akkoord gaan. Daarna is ook de laatste belemmering voor ondertekening van het verdrag van tafel en krijgen transnationale ondernemingen een nóg grotere invloed op de EU dan ze nu al hebben.

Bij CdH klinkt het dat er “grote vooruitgang is geboekt en een gemeenschappelijke tekst is”, maar dat er pas een echt akkoord is “als het Waals parlement groen licht geeft”. Het Waalse en Brusselse parlement moeten zich uitspreken voor vrijdag middernacht. Als zij het licht op groen zetten, dan kan België het verdrag ondertekenen, zo deelde premier Charles Michel mee.

Op het Overlegcomité wordt de laatste hand gelegd aan een of meerdere verklaringen die alle deelstaatregeringen in staat moeten stellen CETA goed te keuren. Magnette wees er wel op dat een intra-Belgisch akkoord nog door de andere Europese landen moet worden gesteund.

(bron)

Details over het akkoord zijn nog niet bekend. Zodra we meer weten wordt dit bericht aangevuld.