Wake voor slachtoffers van Fort Europa

Vluchtelingen zijn geen ‘probleem’ of ‘crisis’. De VS en Europa kunnen en moeten veel meer vluchtelingen opnemen. Aan geld is er geen gebrek. Slechts een fractie van de duizenden miljarden die grote multinationals via Nederland in belastingparadijzen geparkeerd hebben zou al veel helpen. Ook aan ruimte is er geen gebrek omdat veel kamers in asielcentra nu leeg staan, zoals overigens ook 15 procent van alle kantoren in Nederland.

Westerse staten hebben een centrale rol gespeeld in het op de vlucht jagen van mensen. Terwijl de grenzen van arme landen worden opengebroken voor Europees en Amerikaans kapitaal en onze regeringen van arme landen meer bezuinigingen, privatiseringen en uitholling van arbeidsrechten eisen, gaan de grenzen dicht voor de mensen die steeds dieper de armoede inzinken. Bovendien zijn de oorlogen waarvoor veel mensen op de vlucht slaan een direct gevolg van de politiek van de afgelopen vijftien jaar, van de oorlog tegen Irak, tot de manipulaties in Syrië en de militaire interventie in Libië. Sinds 2001 heeft de ‘oorlog tegen terrorisme’ alleen al in de VS 1,700,000,000,000 dollar gekost.

Om de slachtoffers van Fort Europa te herdenken, organiseren we komende vrijdag 4 september een wake. Vluchtelingen welkom!

Locatie: De Dam, Amsterdam • Aanvang: 20.00 –

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu