Waarom keuzevrijheid ons verlamt

Waarom is ongebreidelde keuzevrijheid eerder een vloek dan een zegen? Deze cartoonfilm legt het uit, in woord en prachtig beeld. U dineert in een restaurant. Wat kiest u: de dure wijn? Dan vinden anderen u vast decadent. Wat als u het goedkope merk kiest? Dan bent u natuurlijk gierig. (Waarom keuzevrijheid ons verlamt – Trouw)

Mooi, duidelijk filmpje om over na te denken. Natuurlijk wil ik niet naar een éénprodukt maatschappij, maar soms wordt ik wel eens vreselijk moe van al het aanbod en ook van het feit dat mensen alles steeds maar willen veranderen. Ben je net blij of gewend aan een product, is het weer verdwenen, want moest ‘VERNIEUWD”.

Natuurlijk, dat hele consumentisme houdt de economie aan de gang, maar put ook de aarde (en je eigen portemonnaie) uit.
Ik ben eigenlijk nooit een Palvovreageerder geweest van nieuw = hebben! Maar zie het zoveel om me heen. Alleen daar word ik al moe van.