Waar zijn nu al die Roemenen?

Begin februari 2012 opende de PVV een meldpunt waar pvv-volgers Moelanders konden aangeven. Want Moelanders vormden een groot gevaar voor de Nederlanders. Massa’s zouden ons land overspoelen, massa’s die “criminaliteit, alcoholisme en drugsgebruik, het dumpen van huisvuil en prostitutie” met zich mee zouden brengen, massa’s die de echte Nederlander zou verdringen van de arbeidsmarkt.

Ook Sjaak Scheele* geloofde in een golf van Moelanders en schreef:

In het perspectief van de geschetste nieuwe immigratie wordt het hoog tijd dat wij een Europabrede immigratiepolitiek op poten zetten. Anders laten we het immigratiebeleid in feite over aan Roemenen, Bulgaren en Grieken. Maar, sorry guys, daar heb ik nu net niet alle vertrouwen in.

Eind december 2013 doet ook de SP nog een duit in het zakje.
In maart 2014 bleek dat de tsunami niet eens een golf was, in de zomer was er sprake van busjes en nu zijn de cijfers bekend.
Zo’n 155.000 Moelanders zijn er geteld. Het overgrote deel daarvan zijn Polen (145.600).

De beperkingen voor Roemeense en Bulgaarse arbeiders om in Nederland te werken, vervielen per 1 januari 2014. De “tsunami van Roemenen en Bulgaren” waar PVV-fractievoorzitter Geert Wilders voor vreesde bleef uit. Het aantal Bulgaarse werknemers nam toe van 1600 eind 2013 tot 3900 in juli vorig jaar. Het aantal Roemeense werknemers verdubbelde in het eerste halfjaar van 2014 tot ruim 6000.

(bron)

Storm in een glas water. De volksmenners Wilders en Asscher zouden zich moeten schamen.

*toevoeging van sjaak Scheele: De focus in mijn stuk over een golf immigranten lag op immigranten van buiten de EU; het ging niet over MOE-landers. In een reactie (oktober 15th, 2013 at 7:04 pm) heb ik verduidelijkt waarvoor ik vrees: Als de huidige officiële politiek van fort Europa gehandhaafd blijft, zal de stroom immigranten via het illegale circuit steeds groeien. Dat zal bijvoorbeeld leiden tot nog meer slaven, een verschijnsel waarover Krapuul ook heeft bericht.’ – See more at: https://krapuul.nl/overig/nieuws/496709/krapuliteitenalarm-4/comment-page-1/#comment-241517