‘Waakzaamheid geboden bij aannemen pepernoten’

Een geweldig stukje in het AD over ‘agenten van speciale aanhoudingseenheden die vermomd als Zwarte Piet Sinterklaas moeten beveiligen’.

“Door de felle zwartepietendiscussie van de afgelopen tijd”, zo verklaren bronnen binnen de politie.

Een heuse botsing tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet zou wellicht een ontwrichting van onze maatschappij kunnen betekenen en dus vermommen wij een fictief persoon zwart, om de drager van het Gouden Kruis te beschermen.

‘De kinderen mogen niets merken van onze inzet, want het moet een feest voor hen blijven’, zegt een ingewijde.

Huh? Een ingewijde?

Maar 2,2 procent van de scholen is van plan het feest aan te passen, en schijnbaar moeten bewapende Pieten die stelling bevestigen. Dus, hoe paradoxaal wilt u het hebben?

En (als we de wartaal van het AD mogen geloven) zijn er dus politie, speciale aanhoudingseenheden, undercover-pieten, pietenagenten, stroopwafel- en kaaspieten, undercover-agenten en enkele tientallen dienders (in zwart uniform) voor nodig op ‘het feest der kinderfeesten.’

Inderdaad AD. ‘Een beetje onzin’. De realiteit is echter dat we tegenwoordig in Nederland in een situatie verkeren waar een normaal uitziende burger een militair kan zijn of Zwarte Piet een undercover-agent. De normalisatie van dit soort extremen verdient daarom onze dubbele aandacht, en dus:

…wees waakzaam van wie uw kind de pepernoten aanneemt!