VVD wil redden drenkelingen strafbaar stellen

De volgende stap op de lange weg naar een grondig fascistische samenleving wordt morgen naar alle waarschijnlijkheid gezet door onze gekozen volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer. Dan dient namelijk een voorstel van de VVD om het redden van drenkelingen op de Middellandse Zee strafbaar te stellen.

Mensen die migranten die dreigen te verzuipen helpen zonder daar toestemming voor te hebben ontvangen, worden als het aan de cryptofascisten liberalen van de VVD ligt voortaan vervolgd wegens het faciliteren van mensensmokkel. Bemanningsleden van boten die onder Nederlandse vlag varen kunnen dan 4 jaar cel of een boete van 83.000 euro krijgen. Nederland anno 2019.

Volgens de Telegrof – die dit keer waarschijnlijk gelijk heeft – kan het voorstel rekenen op een Kamermeerderheid. Naast de VVD zouden ook CDA, SGP, PVV, FVD en 50+ instemmen met het voorstel.

Het voorstel is ingediend door het VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden, die zich op Twitter uitlaat in termen die niet zouden misstaan op Stormfront.

Er is inmiddels een petitie gestart om de leden van de Tweee Kamer tot andere gedachten te brengen. Dat wordt hem uiteraard niet – rechtse politici beschikken niet over een functionerend geweten – maar alles is beter dan niks. Tekenen kan hier.

Zie ook hier