VVD-politica pleit voor rechten van de vrouw, maar dan alleen de Europese vrouw

De Groningse VVD-politica Mirjam Wulfse heeft een petitie gestart naar aanleiding van de recente ongeregeldheden in Keulen. De petitie heet “Vrouwen, daar blijf je van af!”. Klinkt best redelijk, zo op het eerste gezicht. De positie van de vrouw is ook in de samenleving van de eenentwintigste eeuw nog steeds in hoge mate ondergeschikt aan die van de man en elk steuntje in de rug voor de vrouwenemancipatie is uiteraard altijd welkom.

Pamflet_definitief_petitie24Maar, als zo vaak, het eerste gezicht lijkt toch te bedriegen. Want wie het pamflet van deze actie leest, moet opvallen dat mevrouw Wulfse enkel oog heeft voor de rechten van de Europese vrouw. Kennelijk doen de overige 3 miljard vrouwen op deze planeet er niet toe. Men zou kunnen denken dat zij zich tot Europa beperkt, omdat de hele wereld wat erg ambitieus is en de reikwijdte van haar invloed ver te buiten gaat. Nou lijkt mij dat Europa voor de voorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Groningen ook al aan de ambitieuze kant is, maar wie verder leest komt tot de ontdekking dat deze petitie eigenlijk een heel ander doel dient: namelijk het weren van moslims in het algemeen en vluchtelingen in het bijzonder.

Een kleine greep uit de commentaren bij de petitie:

#12   016-01-08 17:30

De enige partijen die zich hier iets van aantrekken en tot actie willen overgaan, zijn Vlaams Belang en de partij van Wilders.  In Brussel is het een hel om na 19uur een groep moslim mannen te passeren. Je bent een ‘hoer, slet’ in de tram word ik soms betast, ze lopen me soms achterna.  Ik ben racist geworden ja, moslims horen gewoon niet thuis in Europa. Mijn stem als studente gaat uit naar Vlaams Belang. Inne”

#2   2016-01-08 17:47

Er komen al langer berichten over vrouwonvriendelijk, agressief gedrag en zelfs aanrandingen rond vluchtelingen en migranten problematiek. Dit is volkomen onacceptabel en moet een kernpunt zijn in de migratie problematiek.”

#10 Re: 2016-01-08 21:10

#1: –  groot gelijk. Al die vluchtelingen moeten Europa buitengetrapt worden. En de moslims die hier de Europese nationaliteit dragen, moeten zich dringend integreren: werken ipv 10 kinderen maken, geen hoofddoeken meer, Nederlands spreken in Vlaanderen en Nederland, zich schikken naar de christelijke kalender, vrouwen en homo’s als evenwaardig beschouwen, …”

#13 Re: Re: Re: 2016-01-08 22:42

#12: – Re: Re:  je moet een kat een kat durven noemen, de integratie van moslims is mislukt omdat moslims zich niet kunnen aanpassen.”

Ondanks de ferme woorden van Rutte, dat een samenwerking met de PVV niet mogelijk is zolang Wilders zijn ‘minder-minder-minder’-uitspraak niet terugneemt, zie ik toch steeds vaker VVD-politici die heel klef tegen de PVV aan beginnen te schurken. Maar goed.

Ook deze petitie is dus niet méér dan een camouflage voor de onderliggende agenda. Het is echter ronduit stuitend dat daarvoor de gebeurtenissen in Keulen en de rechten van de vrouw geprostitueerd worden. Is de pooiers van de VVD werkelijk niets heilig?

Hoezeer mij de rechten van de vrouw ook aan het hart gaan en hoe graag ik ook een initiatief dat aandacht vraagt voor de emancipatie van de vrouw zou steunen, in dit geval kan ik toch niet anders dan oproepen deze walgelijke schertsvertoning te boycotten. Geen enkele vrouw is erbij gebaat als haar rechten moeten steunen op de onderdrukking van anderen, in dit geval vluchtelingen en moslims.