VVD opnieuw koploper in misdaad en corruptie

Van geen enkele partij kwamen in 2016 zóveel prominenten in aanraking met justitie als bij de VVD. Daarmee zijn de ‘liberalen’ voor het vijfde opeenvolgende jaar de meest corrupte partij van het land. Niet minder dan 15 politici van de VVD raakten vorig jaar om een of andere reden in opspraak. Geen enkele andere partij komt daar zelfs maar bij in de buurt. D66 volgt op respectabele afstand met 5 affaires, het CDA moet het doen met 4, de PvdA met 3 en de PVV met één. van rey vvd poster

In 3 gevallen kwam het ook tot een strafrechtelijke vervolging. De bekendste daarvan is natuurlijk Jos van Rey die in juli tot een taakstraf (!) veroordeeld werd wegens corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie. Ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers verdween voor 2 jaar en 4 maanden achter de tralies wegens corruptie en het raadslid Rolf Zincken kreeg 60 uur taakstraf aan de broek omdat hij zijn handen niet thuis kon houden.

Sinds 2008 zijn maar liefst 21 VVD’ers strafrechtelijk veroordeeld. De PvdA kwam niet verder dan 5 veroordelingen, D66 en CDA moesten het doen met 3 elk.

Bron: Vrij Nederland