VVD offert staatssecretaris Harbers om het FVD/ PVV-plebs te paaien

Staatssecretaris Harbers van Asielzaken treedt waarschijnlijk af als bewindspersoon. Harbers zélf zegt dat hij na een debat met de Tweede Kamer dat vandaag plaatsvindt zijn “conclusies zal trekken”.

Vorige week ontstond er de nodige ophef toen er cijfers bekend werden over geregistreerde misdrijven van mensen die in azc’s zitten. In wat we mogen betitelen als een niet bijzonder handige zet had het Ministerie van Justitie een aantal verdenkingen van ernstige misdrijven onder het kopje ‘overig’ geschaard. Toen dat op aandringen van – uiteraard – de Telegrof bekend werd, brak de pleuris uit. Het rechtse plebs ging collectief over de rooie en transformeerde een onbenullige fout van Harbers tot een overheidscomplot te verhullen dat horden asielzoekers moordend, plunderend en verkrachtend door het land trekken. Sommigen beweerden zelfs met droge ogen dat 30% van alle geweldsmisdrijven in Nederland gepleegd worden door asielzoekers.

In werkelijkheid is er helemaal niks aan de hand, zoals rechtbankverslaggever Chris Klomp hier nuchter aantoont. In 2018 werden precies NUL asielzoekers veroordeeld voor moord. Daarnaast waren de cijfers helemaal niet bewust misleidend: ze gaven de top 10 van meest gepleegde misdrijven. Moord en seksuele misdrijven behoren daar nu een keer niet toe. Geloof het of niet, maar winkeldiefstal komt heel wat vaker voor dan moord.

M.a.w: Harbers wordt niet weggestuurd omdat hij een grove fout zou hebben gemaakt – dat heeft hij niet – maar omdat het rechtse plebs bloed wil zien en de VVD zich opmaakt in de nabije toekomst met Baudet te regeren. Dat de liberalen reactionairen bereid zijn voor dat doel iemand uit de eigen gelederen op te offeren zegt veel over de binnen die partij heersende moraal.

Het debat in de Tweede Kamer kun je hier live volgen. Uiteraard heeft Wilders inmiddels het aftreden van Harbers geëist.