VVD en CDA in Utrecht sluiten PVV uit

CDA en VVD in Utrecht wijzen een coalitie met de PVV af. Dit keer naar het lijkt zelfs om – houd je vast – principiële redenen, een zelden voorkomend verschijnsel in rechtse kringen.

Aangezien GroenLinks en D66 al eerder lieten weten geen heil te zien in samenwerking met het naziclubje van Geert Wilders, kan de PVV een bestuursfunctie in Utrecht de komende vier jaar gevoeglijk vergeten.

De capriolen van PVV-lijsttrekker Henk van Deún hebben zijn partij in Utrecht geen goed gedaan. Van Deún liet onlangs weten er geen moeite mee te hebben als iemand zich geroepen zou voelen een moskee in vlammen op te laten gaan. VVD-lijsttrekker Dimitri Gilissen wijst ook uitdrukkelijk op de uitlatingen van Van Deún: “Het tekent de werkwijze van de PVV. Het duurde vrij lang totdat hij tot de conclusie kwam dat het niet zo’n handige uitspraak was. Het laat zien wat er achter die glimlach schuilgaat”.

Van Deún zegt er niet wakker van te liggen. Zelf sluit hij niemand uit (LOL) en na de verkiezingen ziet hij weleens verder.