Vuil, smerig onbeschoft en gifspuitend: de Deense partij Harde Lijn

Het is te absurd voor woorden, dat dit wordt getolereerd in onze huidige maatschappij: een of andere het-licht-gezien-hebbende persoon in Denemarken, die de politiek in wil, gaat om zieltjes te winnen, de Qur’an paar keer in de lucht gooien om deze dan te laten vallen en met zijn smerige poten over de Qur’an te lopen. En alsof het niet erg genoeg is, steekt deze onverlaat de Qur’an nog aan.

Nu kan elke rechtse politicus onmiddellijk gaan blèren, dat er vrijheid van godsdienst moet zijn, behalve dan voor de moslims (zeggen ze), maar je hebt toch wel meer fatsoen in je … ehhh lichaam, dan een gemiddelde mestkever, of vergis ik me nu heel erg?

Het idee alleen al, dat je het idee in je bolle hoofd krijgt of hebt, om over de Qur’an te lopen of deze in brand te steken. En dan vindt men het gek dat er plotseling jongeren opstaan, die hier tegen in gaan en rellen gaan uitlokken. Ik had bijna gezegd: en terecht.   

De Deense Islamcriticus Rasmus Paludan, ik noem hem bewust geen politicus, schijnt al vaker een Qur’an in brand gestoken te hebben. Dit heerschap is twee jaar geleden begonnen met de partij Stram Kurs, “ … die pleit voor een islamverbod in heel Denemarken en een complete immigratiestop voor mensen uit niet-westerse landen … “ (uit artikel van NOS).

Meneer wil later dit jaar meedoen met de parlementsverkiezingen in Denemarken, maar heeft nog niet genoeg handtekeningen van kiezers verzameld. Niets meer aan doen, houden zo. Volgens een paar artikelen is Stram Kurs een marginale partij, opgericht in 2017, en die zichzelf plaatst in de hoek van ‘etnisch-nationalistisch’ en heeft een aantal keren de media gehaald in Denemarken met symbolische Qur’an-verbrandingen.

In het programma van deze rechtsradicalen staat o.a. zaken te lezen als: “ … Verschillende minderheden in Denemarken – bijv. homoseksuelen en joden – kunnen niet langer in vrede bewegen. De massale aanwezigheid van moslims heeft het leven ondraaglijk gemaakt voor groepen als deze … “
” … Het is niet nodig om ‘immigratie te beperken’ … Er is behoefte aan een groot aantal moslims die het land elk jaar verlaten … ”

Mocht u interesse hebben om lid te worden van de partij, dan zijn er minimaal 2 belangrijke punten waar u rekening mee moet houden: “ … 2. De persoon is het niet eens met racisme, nazisme, fascisme, islam, communisme en alle andere gewelddadige ideologieën. 3. De persoon is niet en is niet actief geweest in enige beweging gerelateerd aan een dergelijke ideologie genoemd in paragraaf 2 … “

In weer een ander artikel staat te lezen, dat Paludan partijleider is van de partij Stram Kurs ofwel ‘Harde Lijn’.  “ … De partij wil de islam in Denemarken verbieden en de meerderheid van de niet-westerse migranten uit Denemarken deporteren, met inbegrip van diegenen die de Deense nationaliteit hebben … “ (artikel van sceptr.net).

Niet alleen in Nederland zijn er problemen met rechtsradicaaltjes die de moslims het leven moeilijk maken en de Islam proberen te verbieden – wat niet gaat gebeuren, insha’Allah – maar ook in Denemarken heb je van dit soort figuren. Maar het wordt nog erger in de anti-Islambeweging: De Republican Movement of Quebec bundelt haar krachten met de politieke partij Stram Kurs, opgericht door Rasmus Paludan in Denemarken. Hierdoor zal de hang naar samenwerking met andere hetzelfde denkende figuren alleen maar toenemen en zich als een vlek uitbreiden over Europa en de westerse wereld.

Ik houd mijn hart vast.