VS wil drones stationeren in Noord-Afrika

Drones zijn min of meer de nieuwe kruisraketten die de VS in de jaren tachtig van de vorige eeuw ook overal (wilde) neerplempen om zo hun wereldheerschappij te bekrachtigen.
Nu is de VS, onder het mom van het kunnen monitoren van IS (Islamitische Staat), op zoek naar een plek in Noord-Afrika waar zij drones kunnen stationeren, die dan op afstand kunnen worden ingezet tegen de nieuwe vijand. Tot nu toe vangen ze bot.

Natuurlijk wordt bij het paaien van landen om toestemming te krijgen voor het stationeren van de drones alleen gesproken over het kunnen monitoren van IS, maar het gaat wel om de zelfde drones die in Afghanistan, Pakistan en Yemen gebruikt zijn voor luchtaanvallen. Aanvallen waarbij vele onschuldige burgers, waaronder ook vele kinderen, gedood zijn.

De berichtjes in de Nederlands media naar aanleiding van het artikel in The Wall Street Journal zijn kort:

Het Witte Huis wil drones gaan stationeren in Noord-Afrika. Daarmee zou de handel en wandel van IS beter in de gaten kunnen worden gehouden.
Er zouden met verschillende landen gesprekken worden gevoerd, maar nog geen enkel land heeft ingestemd.
Volgens anonieme medewerkers van het leger zouden de drones niet alleen geschikt zijn om activiteiten in de gaten te houden, maar zouden ze ook kunnen worden gebruikt om aanvallen op IS uit te voeren.

(bron)