VS geven groen licht voor export gewapende drones

Predator Reaper Hennis riep vorige week nog dat het wel 15 jaar kan duren voordat de door Nederland bestelde killer drones zullen worden bewapend

Je kan er vanuit gaan dat dit nu veel sneller zal gebeuren, want Hennis ziet namelijk geen bezwaar in het bewapenen van drones en dus zullen de kosten nog hoger worden dan door deze minister van budgetoverschrijding wordt voorgesteld.

De Verenigde Staten hebben gisteren gezegd dat ze, in het kader van de strijd tegen het terrorisme, voor het eerst toestemming geven voor de export van gewapende drones naar sommige geallieerde landen.
‘Het nieuwe beleid regelt de internationale verkoop, overdracht en gebruik van de drones’, zo meldden de autoriteiten gisteren in een rapport. De VS maken zich sterk wereldwijd leider te zijn op het vlak van de ontwikkeling en de inzet van de drones.

Volgens de Washington Post, die gisteren als eerste berichtte over deze belangrijke evolutie in het Amerikaanse wapenbeleid, zouden onder andere bondgenoten zoals Italië, Turkije en de Golfstaten grote interesse tonen. Volgens de krant zouden er al gewapende drones zijn verkocht aan Groot-Brittannië.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)