‘Vrijheid van meningsuiting’: holle frase in een gelijkgeschakeld land

Als Andries Knevel vindt dat ‘ze’ het er naar gemaakt hebben is dat geen enkel probleem blijkbaar.
Wanneer mensen terecht een overeenkomst zien tussen Nazi-Duitsland en de praktijken van genocide-staat Israël, wrijft één of ander hysterisch CDA-wijf die mensen terrorisme aan en dat kan zomaar.
Een krant kan de bewoners van een hele stadswijk ongestraft criminaliseren en door de stront halen middels fantasie-verhalen: in Nederland is dat eigenlijk geen probleem. Sterker nog: velen springen mee op de kar met bruine stront met een enthousiasme welke even verbazingwekkend is als griezelig.
Een nazi kan in de vergaarbak van wannabe massamoordenaars, etnisch zuiveraars, genocidelovers en overig gedegenereerd spul waartoe het Nederlandse parlement is verworden zijn baarmoederproblematiek uitventen: tot beroering leidt het eigenlijk nauwelijks.
Hassnae Bouazza bij Buitenhof? Hier kun je lezen hoe de nazi’s van dit land beginnen te hyperventileren.
Moskee-besturen radeloos na vernieling, bekladding met hakenkruisen en dreigen met brandstichting? De minister van schedelmeetzaken die geen gelegenheid voorbij laat gaan stemming te trappen jegens mensen wier wieg elders heeft gestaan, veegt ze nog even de mantel uit.
En diezelfde klootzak gaat blijkens dit berichtje anderen zijn ideeën even opleggen over hoe ‘je Charlie moet zijn.’
Een en ander werd aangezwengeld in een toneelstukje met PVV’er Ahmed Marcouch van de partij van het etnisch monopolie en Malik Azmani van de partij waar men pleit voor niet alleen begrip voor massamoordenaar Breivik maar ook voor concentratiekampen en getto’s voor moslims.
Over het geteisem dat op feesboek-pagina’s als ‘steun de pvv’ oproept tot het in brand steken van moskeeën en het deporteren en vergassen van moslims…daar hoor je de ‘dames en heren’ op het Binnenhof die de waffel vol hebben over ‘vrijheid van meningsuiting’ niet over. Daar hoor je ze namelijk nooit over. Daar hoor je ze nooit over omdat het, en ik denk dat die constatering niet ver gezocht is, in meerderheid net zulke tokkies zijn als op die internet-fora en feesboekpagina’s die ik net noemde.
Laat staan dat ze een keer een echt, een betekenisvol debat voeren over de vele Beuntjes in dit land die steeds openlijker steeds weerzinwekkender dingen eruit kramen.
Zo’n debat zal er trouwens ook nooit komen omdat het onvermijdelijk zal leiden tot de ware oorzaken van het zogenaamde ‘moslim terrorisme’: het westen en de koloniale machtspolitiek van oudsher tot en met de dag van vandaag.

M arc Beun

Asscher, Marcouch, Azmani: drie uit velen die heel erg sterk de indruk wekken stemming trappen tegen grote groepen mensen die zich eigenlijk niet kunnen verweren belangrijker te vinden dan datgene waar ze zo hypocriet over lopen te doen, wat ze ook geen fuck interesseert omdat het zo strijdig is als wat met hun bruine agenda en wat in dit vrijwel gelijkgeschakelde land een volkomen versleten en holle frase is geworden: de vrijheid van meningsuiting.