Vrijdag 19 januari: extreemrechtse bijeenkomst in Rijswijk

Op vrijdag 19 januari organiseert de fascistische denktank De Nederlandse Leeuw (DNL) in Rijswijk een bijeenkomst over het thema immigratie, ‘vrij van de bestaande ideologieën’ (LOL!). DNL nodigt naar eigen zeggen iedereen uit, ‘of je nou links of rechts bent, conservatief of progressief’. 

Als inleider heeft men – naar eigen zeggen –  Jordan Peterson weten te strikken. Peterson is hoogleraar klinische psychologie aan de universiteit van Toronto en één van de helden van de Amerikaanse Alt-Right. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is Peterson vooral bekend vanwege zijn eenzame strijd tegen de marxistische invloed op het hoger onderwijs, een thema dat ook Baudet en zijn niet al te snuggere hulpje, Yernaz Ramautarsing, graag aan mogen snijden.

Volgens De Nederlandse Leeuw is de bijeenkomst bedoeld om “een inhoudelijke stap verder komen in de multiculturele discussie, weg van de polarisatie”. Een opmerkelijke claim, want op de lijst van gastsprekers vinden we alle fascistische prominenten van Nederland terug. Zo mag Rijswijk op 19 januari o.a. Elsevier-columnist Afshin Ellian, Tanya Hoogwerf (gemeenteraadslid namens Leefbaar Rotterdam), neonazi Wim van Rooy, Thierry Baudet en cultureel antropoloog Jan van de Beek begroeten. Naar het schijnt heeft DNL ook hoogleraar immigratievraagstukken Leo Lucassen benaderd, maar die heeft feestelijk bedankt voor de eer, vermoedelijk omdat de gastenlijst een wel érg hoog nazigehalte heeft.

Helaas zijn we hier niet in de VS en zit het verstoren van deze bijeenkomst er waarschijnlijk niet in. Mocht je je desondanks geroepen voelen een bijdrage te leveren aan ‘het debat’, dan kun je hier meer informatie vinden.