Voorzitter SP-Rotterdam legt functie neer

800px-SP_nl_logo_2006.svgKevin Levie stopt als voorzitter van de SP afdeling Rotterdam. Hete hangijzers worden genegeerd, vindt hij op zijn blog. In het vluchtelingendebat verzaakt de SP haar verantwoordelijkheid. Terwijl kranten dagelijks vol stonden met verhalen over vluchtelingen negeerde de website het onderwerp bijna twee maanden lang.

Voorts staat de partij stil. De politiek van de SP is afgestemd op wat een blanke oude man in een Brabantse kroeg waarschijnlijk zou vinden. Het lukt niet om een offensief links tegen de status quo neer te zetten. Er is te weinig samenwerking met andere linkse partijen en bewegingen. Daardoor zien veel sympathisanten de partij niet langer als een relevante factor.

De politiek ten aanzien van het buitenland is wereldvreemd. De partijraad besloot campagne te voeren voor het idiote Geenpeil referendum over Oekraïne. Met betrekking tot Europa plakt de SP posters met ‘BEU’, waar andere linkse partijen in Europa samenwerking opzoeken en hun solidariteit met Syriza hebben uitgedragen.