Voorpostnazi biedt anti-homopetitie aan in Tweede Kamer

Vandaag is een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer waarin steun wordt betuigd aan de Nashvilleverklaring. Die verklaring – uitgegeven door een aantal zéér reactionaire predikanten – stelt dat christenen homoseksualiteit principieel af zouden moeten wijzen.

De petitie werd aangeboden door Marcel Bas. Bas is al jarenlang actief in het extreemrechtse circuit, o.a. bij Voorpost en de Nederlands Zuid-Afrikaanse Werkgemeenschap (NZAW), een pro-Apartheidsorganisatie die overigens ook lange tijd populair was binnen burgerlijk rechts (CDA, VVD, kleine christelijke partijen).

Tegenwoordig maakt Bas zich dus vooral druk om de verderfelijke invloed die homo’s en andere “onbijbelse zaken” hebben in de Nederlandse samenleving. “Blijkbaar zien veel Nederlanders homoseksualiteit niet meer als zonde, terwijl de bijbel daar toch heel duidelijk over is’’, zegt Bas tegen het AD.

Tijdens de overhandiging kreeg PVV-nazi Harm Beertema ruzie met collega’s van PvdA, GL, 50plus en D66.

Drie vrouwelijke Kamerleden (Kirsten van den Hul, Nevin Özütok en Vera Bergkamp) van die partijen en 50Plus-leider Henk Krol, zelf openlijk homoseksueel, stonden vanmiddag hand in hand tijdens de uitreiking van de petitie. De dames waren demonstratief gekleed in een roze outfit.

Dat was allemaal niet naar de zin van Beertema, die vond dat zijn collega’s – verrassing, verrassing – de gelegenheid aan hadden moeten grijpen om de islam te bekritiseren.

Uitgelichte afbeelding: Door Issue Today – YouTube Issue Today. Still at 1:40.21 hr., CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76784702