Voor niks…

linkedin-content
Soms moet je iets voor niks doen… Niet omdat dat goed is voor je “naamsbekendheid” of dat het iets bijdraagt aan je “ervaring” of nog meer van dat soort kreten waarmee sommige opdrachtgevers schermen als ze geen budget hebben, of willen hebben om je gewoon te betalen voor je werk.
Soms moet je iets voor niks doen omdat je een statement moet maken: tot hier en niet verder, dit is niet mijn wereld! Omdat het het moreel juiste is om te doen, omdat je enige wapen in de strijd je creativiteit is.
Soms moet je iets voor niks doen omdat het gewoon heerlijk is om te zien hoe creatievelingen en kunstenaars zich inzetten om in een steeds racistischer wordend land, waar een falend beleid in de schoenen (als ze ze al hebben) wordt geschoven van mensen wiens huis en haard tot gort gebombardeerd is, een tegengeluid te laten horen. Mooie dingen creëren in een lelijke sfeer. Je prikkelen en stimuleren om na te denken. Je confronteren met je eigen denkbeelden en je overweldigend mooi op je nummer zetten.
Nee, soms moet je iets voor niks doen, omdat je gewoon niet anders kunt. Dus toen Annet me belde of ik mijn kunstjes wilde inzetten (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Krewinkelkrijst