Volkspartij voor Verplichting en Dwang bemoeit zich nu ook met uw keuken

Dat partijen die het woord ‘vrijheid’ in de naam dragen daarvan het minste moeten hebben, weten we zo onderhand wel. Voor die andere partij die het prachtige woord ‘vrijheid’ zo verkwanselt geldt dat vrijheid alleen bedoeld is voor de PVV’er. Zo staat men daar pal voor de vrijheid andersdenkenden uit te schelden, zwart te maken, te stalken, in elkaar te rossen en te bedreigen met de dood of andere onaangename zaken.

De ‘vrijheid’ waarnaar de VVD streeft geldt uitsluitend voor de welgestelde VVD’er die een lekker centje verdient in de politiek of het bedrijfsleven en zich verder nergens druk over hoeft te maken. Voor minder gelukkigen in de maatschappij valt er weinig vrijheid te bespeuren. Zo moeten werklozen tegenwoordig dwangarbeid verrichten, worden terminaal zieken door het UWV gewoon aan het werk gezet, moet u steeds langer doorwerken terwijl er geen baan te vinden is en wordt u daarnaast geacht om in het kader van de participatiesamenleving nog even voor uw demente oude moeder, vader of gehandicapte zus te zorgen.

Om het u nog lastiger te maken heeft onze onvolprezen Minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, nu een aantal voorschriften uitgevaardigd waaraan u zich in de keuken dient te houden. U wordt geacht tenminste drie verschillende snijplanken aan te schaffen (voor vlees, vis en groente). Een goed werkende koelkast is een vereiste. Heeft u nog zo’n oud energieslurpend geval? Weggooien die handel en een nieuwe kopen. Uw eten dient goed gekoeld te zijn. Schaf tevens een vracht vaatdoekjes aan, want mevrouw Schippers verlangt dat u iedere dag een nieuw doekje gebruikt. Tenslotte dient u uw handen te wassen voor het koken en het eten goed gaar te bakken. Uiteraard dient er na het nuttigen van de maaltijd direct te worden afgewassen, zodat bacteriën geen kans krijgen op uw keukenblad.

Het zijn maar enkele van de voorschriften uit de nieuwe hygiënecampagne van het Ministerie van VWS. U wordt geacht u hygiënisch te gedragen in uw eigen keuken en beslist niet ziek te worden, want dat zou de zorgverzekeraar geld kunnen kosten, begrijpt u wel. Het is maar dat u het weet.