Voer voor sociaal psychologen: de aanval op Dyab Abou Jahjah

Het kan haast niemand ontgaan zijn: vandaag, zondag de 31ste juli start het tv programma Zomergasten van de VPRO. De eerste gast is Dyab Abou Jahjah en de laatste dagen is er een stortvloed van beschuldigingen en boze uitingen op hem losgelaten.  Abou Jahjah  (wiens naam nu regelmatig in de kant wordt afgekort tot alleen Jahjah, blijkbaar is de Arabische samenstelling te moeilijk voor de Nederlandse denkramen), is een Arabier uit Libanon. Hij is Belg geworden en schrijft een column in de krant De Standaard. Bovendien is hij antizionist met felle kritiek op Israel en de oprichter van een anti racistische beweging, Movement X.
Eerder kwam Abou Jahjah al in het nieuws omdat de Bezige Bij een boek van hem gaat uitgeven. Leon de Winter, bekend van de uitlating dat het goed zou zijn een preservatief in het drinkwater van Gaza te doen omdat die mensen daar veel te veel kinderen krijgen, stapte toen op, gevolgd door zijn vrouw Jessica Durlacher, en iets later ook door Marcel Möhring en Tommy Wieringa.
Nu komt Abou Jahjah op de tv en blijkt ongeveer heel Joods Nederland en hun supporters de inzichten van Leon de Winter te delen.
Frits Barend, die bij een vorig optreden van Abou Jahjah als eens verschrikkelijk in de fout ging, schrijft nu op het treurige website Jonet dat hij zich ”voor het eerst niet meer echt veilig [voelt] in Nederland, met dank aan de VPRO”. Hans Fels, toch vroeger een redelijk kritische tv maker,  schrijft het feit dat mensen van zijn (Joodse) stam niet meer ongehinderd over straat zouden kunnen en dat gebouwen moeten worden beveiligd, onder meer toe aan ”opruiers” als Abou Jahjah. David Serphos, vroeger een bestuurder in joods Nederland, noemt hem ”uitschot”.

 (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist