VN commissie beschuldigt Israel van apartheid en beveelt expliciet BDS aan

Een organisatie van de Verenigde Naties woensdag een rapport gepubliceerd waarin Israel voor het eerst ervan wordt beschuldigd een ”apartheidsbewind” te hebben ingesteld en een regime van rassendiscriminatie te hebben opgelegd aan het Palestijnse volk. Het concludeert dat Israel het gehele Palestijnse volk via zo’n apartheidsregime domineert en het spreekt zich expliciet uit voor het systeem van BDS (Boycot, Divestment and Sanctions) om de apartheid te beëindigen en een rechtvaardige vrede af te dwingen.
Israel heeft het rapport krachtig van de hand gewezen. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Emanuel Nahshon vergeleek het, met de in Israel tegenwoordig gangbare subtiliteit, met ”Der Stürmer”, het blad van de Duitse SA uit de nazitijd. Woordvoerder Stephane Dujarric van de VN, zei desgevraagd over het rapport dat het is gepubliceerd zonder voorafgaand overleg met het VN secretariaat en niet de visie van de secretaris generaal weergeeft.

Het rapport is woensdag in Beirut gelanceerd. Het heet ”Israeli Practices towards the Palestinian People and the Question of Apartheid” en is geschreven onder verantwoordelijkheid van de Economische en Sociale Commissie van de VN voor Westelijk Azië (ESCWA).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist