Vluchtelingen in Marokko pogen al jaren Spanje te bereiken

Calais is niet de enige plaats waar vluchtelingen de zee proberen over te steken op weg naar een verhoopte veilige toekomst. Calais is niet de enige plaats waar vluchtelingen de zee proberen over te steken op weg naar een verhoopte veilige toekomst. Aan de Afrikaanse kusten van de Middellandse Zee, meer bepaald in Marokko aan de grenzen met de Spaanse enclaves Ceúta en Melilla kamperen al jarenlang vluchtelingen.

Duizenden Afrikanen op de vlucht wachten reeds jaren hun kans af om over de hekken te klimmen van de Spaanse enclaves Ceúta en Melilla op Afrikaanse bodem, in de hoop zo Spanje en Europa te bereiken.

In de Spaanse enclave Ceúta In het Marokkaanse berggebied aan de grens met de Spaanse enclave Ceuta op acht kilometer van het dichtstbijzijnde Marokkaanse dorp, wonen al jarenlang vluchtelingen in de bossen. Volgens hulpverleners in Melilla, de Spaanse enclave in Afrika, zijn ze met een paar duizend, voornamelijk vluchtelingen uit landen ten zuiden van de Sahara.
Arrestaties

Ceuta is een van de schaarse toegangspoorten op Noord-Afrikaanse bodem tot de Europese Unie. Reeds meer dan twintig jaar is deze poort echter gesloten. De Spaanse autoriteiten startten in de jaren 1990 met de bouw van zes meter hoge hekkens rond Ceúta en Melilla, bovenaan afgeboord met rollen prikkeldraad.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be