Vijftien mensen doodgeschoten in Gazastrook, heden dag van nationale rouw

Israelische scherpschutters hebben vrijdag in de Gaza-strook 14 mensen doodgeschoten op de eerste dag van manifestaties die zes weken zullen gaan duren. Eerder in de ochtend werd een 27-jarige boer, Omar Sammour, doodgeschoten met een tankgranaat toen hij bezig was op zijn land. Het aantal gewonden bedraagt meer dan 1.400.
De Palestijnse Autoriteit heeft als reactie op dit dodental zaterdag een dag van nationale rouw afgekondigd Scholen, universiteiten en overheidsgebouwen zullen dan dicht zijn.

De 14 doden die tijdens de ”Mars van de Terugkeer” werden doodgeschoten door de 100 Israelische scherpschutters die Israel langs de grens heeft geposteerd en die een ”permission to kill” hebben,  waren Mohammed Najjar, 25, die in schot in zijn buik kreeg bij Jabalia in het noorden van de Strook, de 38-jarige Amin Mahmoud Muammarin en Mohammed Abu Omar die allebei werden doodgeschoten bij Rafah, in het zuiden, en  de 16-jarige Ahmed Oudeh. Verder  de 33-jarige Jihad Freneh. en Mahmoud Saadi Rahmi. 33, Abdelfattah Abdelnabi, 22, en Ibrahim Abu Shaar, 20. Later kwamen daar nog bij Abdelqader al-Hawajiri, Sari Abu Odeh, Hamdan Abu Amsheh, Jihad Abu Jamous, Bader al-Sabbagh and Naji Abu Hjair, van wie de leeftijden niet werden genoemd.

Lees verder bij Abu Pessoptimist