Vijf december voor iedereen

Utrecht in Actie en Zwarte Piet is Racisme organiseren op zaterdag 1 november van 14.30 tot 16.30 op de Neude in Utrecht de demonstratie: 5 DECEMBER VOOR IEDEREEN’

Voor een inclusief Sinterklaasfeest dat niemand kwetst.

De sinterklaastraditie is altijd aan verandering onderhevig geweest. Maar nu de verandering wordt ingegeven door de behoefte om de raciale karikatuur Zwarte Piet aan te passen, weigeren grote groepen mensen en instituten om met die verandering mee te gaan. Deze weigering gaat gepaard met racistische treiterijen, bedreigingen en zelfs geweld.

De VN, de bestuursrechter, de Nationale Ombudsman en het College voor de Rechten van de Mens hebben zich uitgesproken tegen het sluimerende racisme in Nederland en de racistische karikatuur Zwarte Piet. Ondanks de aangekondigde stroopwafel-, bloemetjes- en kaaspieten zal de raciale Zwarte Piet nog steeds alom aanwezig zijn.

Kom daarom op zaterdag 1 november naar de Neude in Utrecht en laat je stem horen voor een sinterklaasviering zonder racistische bijsmaak.

Aftrap om 15.00 uur. Met o.a. de volgende sprekers en artiesten: Fatima Warsame, Patricia Schor, Tori Oso Utrecht, Nancy Jouwe, Misstrezz, Kno’Ledge Cesare, JAE StropStrikkers.