Verzekeringsmaatschappijen krijgen tegengas

Eindelijk lijkt het erop dat verzekeringsmaatschappijen tegengas krijgen en dat hun macht in zorgverzekeringsland ingeperkt wordt. Het is een bescheiden begin maar toch: een boom is ook niet direct een boom maar begint ook met iets kleins.10169010173_d60b6a0ce4_bezuinigingen1-520x245

Zorgaanbieders in de regio rond Harderwijk werken aan een keurmerk voor zorgverzekeraars. Het idee is heel simpel: een zorgverzekeraar moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen anders mag hij met de samenwerkende zorgaanbieders, waaronder ziekenhuis St. Jansdal te Harderwijk, geen contracten meer afsluiten:

Geen beperking op ziekenhuisbehandelingen en altijd de medicijnen krijgen die de specialist voorschrijft en niet opeens naar een ander deel van het land moeten gaan voor verpleeghuiszorg. Aan deze en nog zeven andere criteria moeten zorgverzekeraars voldoen om in aanmerking te komen voor het Gezond Veluwe keurmerk, dat de belangrijkste zorgaanbieders op de West Veluwe vanaf half november gaan uitdelen.

Nu is het wel te hopen dat bij die kwaliteitseisen en het in te voeren keurmerk VVD’ers niet al te veel in de melk te brokkelen krijgen.
Door en door corrupte VVD’ers als die Loek Hermans :”Ich habe es nicht gewusst” zijn echt een te groot risico voor de volksgezondheid.