‘Verräter’-krijsertje krijgt heusche prijs

Elseviernar Afshin Ellian heeft als eerste een ‘Pim Fortuynprijs’ gewonnen.
Ik wilde eerst schrijven : ‘de Pim Fortuynprijs’ maar dat klinkt zo alsof het iets is en dan ook nog iets wat een zelfde status, een zelfde soort prestige zou hebben als bijvoorbeeld de Nobelprijs voor de geneeskunde of de natuurkunde.
Die laatste twee onderscheiden zich daarin van de eerste in die zin dat ze te maken hebben met mensen die iets goeds, iets betekenisvols doen en hebben gedaan voor de mensheid.
Dat kun je van de veer in de reet die vernoemd is naar een ordinaire fascistische volksmenner niet zeggen.
Toegejuicht op Twitter door een goorlap die vrouwen met hoofddoekjes door de gewapende tak van de PVV het openbaar vervoer uit wilde laten knuppelen kreeg de eminente rechtsgeleerde (my ass) de prijs uitgereikt door een ranzige beroepsmislukkeling die helemaal fan is van de minister van schedelmeetzaken Lodewijk Asscher.

In de jury zaten de al genoemde beroepsmislukkeling Rita Verdonk (‘en van ons Sinterklaasfeest blijven ze af.’ Toppie meid, boehoeeee!), het broodschrijvertje van de krant die ooit over ‘het joodsche vraagstuk’ schreef Rob Hoogland, de broer van… en tenslotte een fascist die van mening is met zijn club dat mensen ook ‘te humaan’ behandeld kunnen worden Joost Eerdmans.
Andere kandidaten voor deze ‘heusche prijs voor echte Charlies’ waren Fred Teeven die mensen beziet en beoordeelt op de mate waarin ze – gelijk slachtvee en koeien met mond-en klauwzeer- ‘ontruimbaar’ of ‘verwijderbaar’ zijn alsook de onvermijdelijke Annabel Nanninga die overal waar ranzigheid de boventoon voert uiteraard opduikt zoals een strontvlieg direct op de lucht van diarree afkomt. O, en Nausicaa Marbe die de oproep van Breivik-lover Theodor Holman om mensen uit Polen dood te schieten bijna giechelend afdeed als ‘een pistoolmetafoor’ en mensen die bang en boos worden om de totale minachting van dat zwijn Holman voor mensenlevens verweet dat ze ‘flauw’ doen.

Kortom: we hebben het hier over een verzameling geteisem waar je dood nog niet in de buurt bij gevonden wil worden net als bij die andere collectie moreel ontspoorden.
Voor het zaaien van haat is geen speciale kennis vereist en over hoe goed de Elseviernar zijn zaken kent, schreven we hier.