Vergaderende moslims, hu wat eng

“Waarom horen we de gematigde moslims nooit over die aanslagen, wanneer neemt men daar nu eens afstand van?”  wordt er regelmatig geroepen. Welnu, misschien wel omdat men het niet wìl horen. Zo is er de facebookgroepering #nietmijnislam, die bijeenkomsten probeert te organiseren maar daarbij de grootste moeite heeft om een zaal te kunnen reserveren:

Zelfs een zaal die door SZW voor #nietmijnislam was gereserveerd voor 31 maart bij de Haagse sociëteit De Witte, een literaire vereniging met een historie van ruim 200 jaar, werd geannuleerd. ‘Volgens een woordvoerder van de sociëteit vanwege controversiële figuren die bij ons rondlopen’, zegt Mostafa Hilali, een van de initiatiefnemers van de facebookactie. ‘Hoe ze daar bij komen, heb ik gevraagd. Hun bron blijkt GeenStijl. ‘ (Volkskrant)

Islam, hu wat eng, maar beter weghouden die lui, nietwaar? En je oordeel daarbij baseren op rechtsrellend tuig zoals dat van GeenStijl.

Of anders beweert men ‘de veiligheid niet te kunnen garanderen’. In welk geval het probleem dus niet bij de islam ligt, maar bij datzelfde soort GeenStijllezend en ongetwijfeld PVV-stemmend volk, waarvan men blijkbaar verwacht dat die op een dergelijk evenement af zouden kunnen komen..

Kortom, het is niet de islamisering van Nederland waarvoor we bang moeten zijn, maar de vergeenstijlisering, die nu vrijwel helemaal lijkt te zijn voltooid. Zij bepalen tegenwoordig de politieke agenda en wie waarover mag praten of niet.