Veertigduizend demonstranten in Den Haag voor onderwijs

Iets, maar zeker niet veel betere weersomstandigheden dan zondag in Amsterdam, waar ook veertigduizend mensen demonstreerden:

Heel even brak de zon door op het stormachtige en koude Malieveld. Cabaretier en dagvoorzitter Dolf Jansen zag er een teken in: “De zon schijnt op het Nederlandse onderwijs. Het is symbolisch en duurt ook maar heel even.”

Gebrek aan warmte – lees: aan geld en waardering – voor het onderwijs is precies de reden dat meer dan 40 duizend stakers naar het Malieveld afreisden en dat minimaal 2600 scholen de deuren sloten. Ria en Erwin de Mare, een setje, werken allebei al bijna dertig jaar in het onderwijs. Zij werkt op basisschool St. Michiel in Schalkwijk, hij op de Plantage in Houten. Allebei de scholen zijn dicht vandaag. De toegenomen administratie en het lerarentekort noemen ze als grote zorgen. “Je moet zo veel extra kinderen opvangen. Je kan niet zomaar ziek worden”, zegt zij. “Het is twintig jaar te stil geweest rondom het onderwijs. Er moet meer geïnvesteerd worden. Er is een leuke aanzet gedaan, maar we zijn er nog lang niet.”

– Lees verder bij de bron, AOB