Veertig meter lange leus No Border No Nation aan het Scheveningse strand

Afgelopen nacht hebben wij een 40 meter lange tekst “No Border, No Nation” geschilderd op de blokken van het noordelijk havenhoofd aan het strand van Scheveningen. De tekst is een protest tegen het moordende migratiebeleid en een oproep voor het No Border Camp dat aanstaande weekend plaatsvindt in Wassenaar.

Het Europese migratiebeleid is een bewuste moordmachine. Honderden migranten sterven de verdrinkingsdood in hun overtocht naar Europa. Boten die gebruikt worden om migranten te redden uit zee worden aan de ketting gelegd en mensen die proberen te helpen worden gevangengezet. En de mensen die de overtocht wel overleven worden in hedendaagse concentratiekampen gestopt aan de randen van Europa. Dit alles om de zogenaamde welvaart te beschermen. Welvaart die is ontstaan door plunderingen van niet westerse landen, slavernij en uitbuiting. Bewust kiezen politici er voor om mensen de dood in te jagen in de hoop dat migratiestromen afnemen en zo het systeem van uitbuiting en kapitalisme in het zadel te houden.

Het enige gepaste antwoord op deze fascistische daden is de tegenaanval in te zetten. Val het moordende migratiebeleid aan. Sloop de grenzen, de natie en de wereld die hen nodig hebben!

– Overgenomen van Autonomen Den Haag
Ondertekend: Enkele anarchisten