Van Haga, u weet wel, van Sjopperdepop, is nog steeds actief als verhuurder

Er wordt druk uitgeoefend op de geachte afgevaardigde Van Haga om terug te treden als Kamerlid. Dit dient ontmoedigd te worden. Laat de man vooral onhoudbaar zitten wezen naast de VVD-fractie, zodat Rutte III zijn meerderheid kwijt is. Wellicht heeft de SGP nog een bekwame, zeer bekwame minister van buitenlandse zaken (tevens Groot Vriend van Israël) in voorraad en de karavaan kan verder…

Een programma van een omroep geheten BNNVARA heeft inmiddels geluidsopnamen van huurders van Van Haga die nogal belastend klinken voor de geachte afgevaardigde. Het verhaal begint al mooi.

Wybren Van Haga zou afgelopen voorjaar nog steeds werkzaam zijn geweest voor zijn vastgoedbedrijf Sjopperdepop BV. Dit tegen de afspraken met de VVD in. Deze afspraken werden gemaakt naar aanleiding van een rapport van de onderzoekscommissie van de VVD; deze deed onderzoek naar de integriteit van Wybren Van Haga. Daarnaast heeft de redactie geluidsopnames waarop te horen is hoe Wybren Van Haga huurders uit een van zijn panden probeert te krijgen.

2014. Het is Wybren Van Haga, toen nog actief voor VVD Haarlem, die een grote rol speelt omtrent het aftreden van toenmalig D66-wethouders Ewout Cassee. Cassee zou onder meer een verleden als frauduleus ondernemer verzwegen hebben. Onaanvaardbaar, volgens de VVD onder Van Haga; een politicus met een verzwegen verleden vol fouten, dat kan immers niet. Als wethouder Van Spijk, de vervanger van Cassee, later aankondigt samen met Cassee op een bijeenkomst te verschijnen, is Van Haga furieus. Hij noemt het ‘een regelrechte provocatie.’ Het College zou zich niet meer met Cassee moeten willen associëren. ‘Dat men dit nu toch doet, is not done’ aldus raadslid Van Haga.

Verder lezen.