Twitter pakt Wilders (eindelijk) aan

Twitter heeft een tweet van Wilders in Duitsland geblokkeerd. In de tweet roept Wilders op “onze landen” te deïslamiseren, wat natuurlijk neerkomt op een oproep moslims collectief te deporteren – of uit te roeien.

Wilders_tweet_Dld

Twitter zegt dat een tweet geblokkeerd kan worden wanneer “een autoriteit” daarom vraagt en de tweet in strijd is met de wetgeving van een land. Een specifieke autoriteit werd niet genoemd, maar waarschijnlijk gaat het om een waakhond van ófwel het Ministerie van Binnenlandse Zaken ófwel  het Ministerie van Justitie.

In Duitsland wordt al een tijdje gedebatteerd over een wetsvoorstel dat het mogelijk moet maken sociale media fors te beboeten indien ze niet ingrijpen bij posts die gekwalificeerd kunnen worden als “opruiing” of “haat zaaien”. Facebook en Twitter zijn inmiddels dankzij fascistische haatzaaiers als Wilders verworden tot open riolen. Tot voor kort weigerden de beide reuzen onder sociale media daar iets tegen te doen, maar onder dreiging met sancties lijkt daar dus verandering in te komen.